بسته بندی دانه گرده
گرده را بر روی یک تور سیمی یا سطح صاف ( از جنس کاغذ یا مقوا ) با منافذ ریز بریزید این محل باید مانند گلخانه شیشهای و سرپوشیده و دارای تهویه مناسبی باشد.
گرمای ملایمی در حدود ۳۵ درجه سانتیگراد (۹۵ درجه فارنهایت) برای مدت ۲۴ ساعت لازم است.
برای اینکه گرده رطوبت خود را از دست بدهد به تدریج میتوانید درجه حرارت را تا ۴۹ درجه سانتیگراد افزایش دهید.
وقتی گردهها به اندازه مناسب خشک شدند آنها را در ظروف شیشهای یا فلزی بدون نفوذ هوا بسته بندی کرده و در جای خشک و خنک با درجه حرارت ۱-۲ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۲۵ درصد نگهداری کنید.
گرده بسته بندی شده برای مدت دو سال بدون از دست دادن ارزش غذایی خود قابل نگهداری میباشد، البته در این مدت نیز چنانچه با هوا تماس پیدا کند ارزش غذایی خود را بطور قابل توجهی از دست میدهد.
گردههای بسته بندی شده را قبل از ذخیره کردن به مدت ۲۴-۴۸ ساعت فریزر کنید تا تخم و لارو حشرات و کنههای موجود در گرده از بین بروند زیرا در غیر این صورت آنها زنده مانده و به گرده صدمه میزنند.
اگر بسته بندی گرده به روش خلاء ذخیره گردد محصول بهتری تولید خواهد شد به طوری که هنگام تغذیه به زنبوران پرورش لاروها به میزان ۳۳ درصد افزایش مییابد.
فریزر کردن گرده تازه جمعآوری شده از مخزن تله
در این روش گرده در کیسههای پلاستیکی یا کاغذی قرار گرفته و آنها را در درجه ۱۸- درجه سانتیگراد منجمد کرده و انبار میکنند و ارزش غذایی گرده منجمد در این روش برابر ارزش غذایی گرده تازه میباشد و ارزش غذایی خود را به مدت ۲ سال به خوبی حفظ نموده و برای مدت چند سال قابل نگهداری میباشد.
تمیز کردن گرده
گرده اغلب با دست تمیز میشود، بدین صورت که پس از برداشت گرده از مخزن تله در زنبورستان آنها را وارد مخازن پلاستیکی کرده و برای جدا کردن ناخالصیهای آن به تدریج روی ظروف مسطحی ریخته میشود و سپس در برابر باد قرار گرفته تا ناخالصیهای سبک از آن جدا شوند و برای جدا کردن ناخالصیهای سنگین از پنس استفاده میشود و پس از تمیز کردن گرده آنها را درون ظروف بزرگ تخلیه کرده و در نهایت به ظروف پلاستیکی یا شیشهای با ظرفیتها مختلف و اندازههای مطلوب قرار داد.